Кількість
|
Вартість
|
||
|
Саме цей протеїн найчастіше зустрічається в спортивних батончиках та коктейлях серед інших білків рослинного походження. Це пов'язано з тим, що ізолят з гороху — чудова основа для протеїнового перекусу завдяки його високій засвоюваності та іншим властивостям.
Протеїн з гороху: користь та переваги
Гороховий протеїн — це концентрована суміш білків, яка видобувається з колотого жовтого гороху. Як білок рослинного походження він ідеально підходить для веганського раціону, тому що містить всі 9 незамінних амінокислот — тих, що організм не синтезує сам і отримує тільки з харчових продуктів, — і на 98% засвоюється організмом людини. З тих же причин батончики з гороховим протеїном підходять для перекусу людям з активним способом життя, яким не завжди вистачає часу на повноцінне харчування. Також він популярний у спортсменів, бо сприяє росту м'язів.
Вживання протеїну сприяє профілактиці захворювань серцево-судинної системи, оскільки він допомагає стабілізувати систолічний і діастолічний тиск, а також знижує запальні процеси.
До того ж гороховий протеїн багатий на амінокислоти та мінерали, які сприяють зміцненню кісткової тканини. У його складі міститься кальцій, який необхідний для підтримання щільності кісток і запобігання остеопорозу. Регулярне вживання білка гороху може допомогти зменшити ризик переломів і поліпшити загальний стан кісткової системи.
Окрім незамінних амінокислот протеїн з гороху містить ще ряд замінних, але також важливих для організму амінокислот, які ми не завжди належним чином отримуємо з харчування.
Протеїн гороху не містить лактози, горіхів та глютену, завдяки чому підходить людям з алергією, непереносність цих продуктів, а також тим, хто дотримується дієти.
Особливо рекомендується купити гороховий протеїн охочим схуднути, тому що він забезпечує тривалу ситість і допомагає уникати нападів голоду, які часто спричиняють переїдання. Дослідження демонструють, що вживання протеїну сприяє зниженню відчуття голоду. Також завдяки харчовому термогенезу білок прискорює метаболізм у стані спокою: ви витрачаєте більше калорій без вправ, що допомагає швидше позбутися зайвих кілограмів. До слова, у порошковому протеїні набагато менше вуглеводів і жирів, ніж у звичайних харчових продуктах, тому за допомогою добавки ви зможете закрити потребу в білку, особливо не підбираючи раціон.
Ще одна перевага цього протеїну – екологічність виробництва: горох вимагає менше води для вирощування, аніж інші рослинні джерела білка, такі як горіхи та квасоля. Загалом виробництво горохового протеїну чинить менший вплив на довкілля, ніж виробництво багатьох інших білків, що робить його оптимальним вибором для тих, хто піклується про екологічний слід.
Гороховий білок: ізолят чи концентрат
Залежно від способу обробки гороху для видобутку білка кінцевий продукт називається ізолятом або концентратом. Відмінність у тому, що ізолят містить більше білка та менше вуглеводів, ніж концентрат. Саме він зазвичай використовується для спортивного харчування.
Як у харчовій промисловості використовують рослинне джерело білка
Окрім спортивних батончиків та коктейлів, протеїн з гороху використовується для виготовлення веганських сирів та сосисок тощо. Його використання в харчовій промисловості розширюється, оскільки зростає попит на продукти для веганів і вегетаріанців.
Чим гороховий протеїн відрізняється від інших рослинних білків
Окрім горохового, є інші рослинні білки, які також можуть бути включені у веганський раціон для поповнення амінокислот. Найбільш популярні соєвий та рисовий. Однак соєвий білок у багатьох викликає алергію, а рисовий протеїн містить набагато менше білка. Тому гороховий протеїн, як гіпоалергенний та максимально білковий, більш популярний у споживачів. До слова, білок є дуже важливим для росту м'язів, оскільки після води він є другим основним компонентом структури м'язових волокон.
Як вже згадувалося, гороховий білок містить велику кількість замінних і незамінних амінокислот. Він виграє за амінокислотним профілем і рівнем засвоюваності. Попри те, що він може містити дещо менше метіоніну і цистеїну, загальний амінокислотний склад робить його чудовим вибором для підтримання м'язового росту та відновлення після тренувань. Однак за потреби обмежувати натрій у раціоні слід обговорити з лікарем дозування протеїну з гороху, адже він містить цей мінерал.
Гороховий протеїн (pea protein): додавання порошку в раціон
Протеїн може бути легко доданий до щоденного раціону. Він ідеально підходить для поєднання зі смузі, кашами, салатами та домашніми енергетичними батончиками. Нейтральний смак дає змогу комбінувати його з різними інгредієнтами без зміни смакових якостей страви. Також гороховий білок можна використовувати в рецептах веганських страв. Його можна додавати в соуси для підвищення поживної цінності, використовувати в приготуванні котлет, а також комбінувати з інгредієнтами запіканок, омлетів тощо.
Протеїновий порошок підходить для приготування хлібобулочних виробів (можна додати в борошно). Завдяки цьому випічка буде більш білковою та корисною. Зазначимо, що натуральний гороховий протеїн чудово поєднується як з першими (овочевими супами), так і з другими стравами (гарнірами, пастами). Завдяки своїм універсальним властивостям він легко інтегрується в будь-який раціон, покращуючи його поживну цінність.
Де купити гороховий протеїн
Гороховий протеїн купити у Києві, з доставкою по Україні, ви можете в інтернет-магазині Feel Power 100% Vegan. Це просто знахідка для спортсменів, веганів та всіх, хто віддає перевагу рослинному раціону, тому що 100% продукції цього магазину — веганські продукти та спортивне харчування: ізоляти та бленди протеїнів, амінокислоти, вітаміни та мінерали різного призначення, протеїнові батончики, суміші, сиропи та інше.
На нашому сайті ви можете легко дізнатися ціну горохового протеїну та ознайомитись із запропонованим розмаїттям смаків ізолятів протеїну.