Холодне морозиво на літню спеку? ще й з додатковою порцією протеїну? запросто!
Автор цього рецепту чарівна веган-шеф Катерина @vegan.hruchevo , завітайте до її сторінки інстаграм, там дуже багато різних рецептів!
Для цього рецепту використовувався соєвий ізолят Feel Power
Попередньо нарізаємо стиглі банани і заморожуємо. Іноді можна заморозити на перед і просто зберігати у морозилці, щоб потім швидко можна було зробити морозиво або смузі.
Що нам потрібно:
- Заморожені банани
- соєвий протеїн @feel.power.ua - 2 ст. л. з гіркою
- рослинні вершки/молоко - 100 мл
Для глазурі:
- чорний шоколад
- подрібнений арахіс
- рослинна олія
Як готувати:
- У блендері змішуємо заморожені банани, соєвий протеїн і рослинне молоко або вершки. до речі, можно брати соєвий ізолят з різними смаками(шоколадний, ванільний, банановий) за бажанням теж можна додати ваніль, какао або арахісову пасту і вже можна їсти смачнюще кремове морозиво!
Можно піти ще далі!
- Розлити морозиво по формам, дати застигнути у морозилці і зробити шоколадну глазурь. на 4 морозива мені знадобилось 2 плитки чорного шоколаду і десь 45-50 гр (на око) подрібленого арахісу.\
- Подрібнюємо шоколад і перекладаємо у глибокий посуд. далі відправляємо шоколад у мікрохвильовку і кожні 15-20 секунд
- Виймаємо і перемішуємо, аби шоколад затемперувався і рівномірно прогрівся. (це займає десь 1,5 - 2 хв.)
- Потім виймаємо шоколад з мікрохвильовки, даємо хвилинку остигнути і додаємо подріблений арахіс.
Також можна ще додати 1 ст. л. рослинної олії, аби шоколад був блискучим. тепер виймаємо морозиво з форми, поливаємо шоколадом і можна їсти!