Холодне морозиво на літню спеку? ще й з додатковою порцією протеїну? запросто!

 

Автор цього рецепту чарівна веган-шеф Катерина @vegan.hruchevo , завітайте до її сторінки інстаграм, там дуже багато різних рецептів!

  Для цього рецепту використовувався соєвий ізолят Feel Power

Попередньо нарізаємо стиглі банани і заморожуємо. Іноді можна заморозити на перед і просто зберігати у морозилці, щоб потім швидко можна було зробити морозиво або смузі. 

 

Що нам потрібно:

 

  • Заморожені банани
  • соєвий протеїн @feel.power.ua - 2 ст. л. з гіркою
  • рослинні вершки/молоко - 100 мл

 

Для глазурі:

 

  • чорний шоколад
  • подрібнений арахіс
  • рослинна олія

Як готувати:

 

  • У блендері змішуємо заморожені банани, соєвий протеїн і рослинне молоко або вершки. до речі, можно брати соєвий ізолят з різними смаками(шоколадний, ванільний, банановий)  за бажанням теж можна додати ваніль, какао або арахісову пасту і вже можна їсти смачнюще кремове морозиво!


Можно піти ще далі!

 

  • Розлити морозиво по формам, дати застигнути у морозилці і зробити шоколадну глазурь. на 4 морозива мені знадобилось 2 плитки чорного шоколаду і десь 45-50 гр (на око) подрібленого арахісу.\
  • Подрібнюємо шоколад і перекладаємо у глибокий посуд. далі відправляємо шоколад у мікрохвильовку і кожні 15-20 секунд
  • Виймаємо і перемішуємо, аби шоколад затемперувався і рівномірно прогрівся. (це займає десь 1,5 - 2 хв.)
  • Потім виймаємо шоколад з мікрохвильовки, даємо хвилинку остигнути і додаємо подріблений арахіс.

 

Також можна ще додати 1 ст. л. рослинної олії, аби шоколад був блискучим. тепер виймаємо морозиво з форми, поливаємо шоколадом і можна їсти!