Чізкейк з подвійним протеїном!  

 

Автор цього рецепту чарівна веган-шеф Катерина @vegan.hruchevo , завітайте до її сторінки інстаграм, там дуже багато різних рецептів!

Для цього рецепту використовувався соєвий протеїн з лісовим горіхом у шоколаді від Feel Power

 

Необхідні інгредієнти (нижній шар):

 

1. веган печиво - 100 гр

2. веган маргарин/кокосове масло - 50 гр

 

  «Сирна» маса:

 

1. тофу - 500 гр

2. кокосове молоко (19%) - 400 мл (одна банка)

3.  протеїн @feel.power.ua , зі смаком лісовий горіх в шоколаді - 3 мірні ложки  

4. лимон - 1 шт.

5. підсолоджувач - опціонально, якщо вам не вистачатиме солодкості

 

Шоколадний шар:

 

- шоколад - 1 плитка

- рослинне молоко/вершки - 100 мл

 

Приготування:

 

 

  •  Форму викладаємо пергаментом. масло розтоплюємо в мікрохвильовці і блендуємо разом з печивом, поки воно не перетвориться на крихти. викладаємо цю суміш у форму і рівномірно розподіляємо. трішки утрамбовуємо суміш, щоб вона була щільною і відкладаємо в морозилку.Коли отримуємо однорідну густу масу, додаємо подрібнений арахіс та перемішуємо. Викладуємо у стакан або чашку.
  • Для основи: перебиваємо блендером до однорідної маси тофу, кокосове молоко і сік лимону. Тофу краще обирати більш м’який, також замість кокосового молока можна використати рослинний йогурт. 
  • Тепер поступово вмішуємо протеїн. додаємо по одній ложці і вимішувала, потім пробувала на смак і додавала ще. тому в залежності від ваших смаків, можна додати більше або менше протеїну. Підсолодити за потрібністю.
  • Можно додати для екзотичного смаку кокосове масло.
  • Виймаємо з морозилки форму і викладаємо туди масу, розрівнюємо все лопаткою. Можна постукати формою об поверхню столу, щоб все щільно утрамбовалось і ніде не було повітря.

     

    Шоколадна глазур:

     

    1. Шоколад ламаємо на маленькі квадратики і відправляємо в мікрохвильовку десь на 90 секунд, але кожні 30 секунд треба його виймати і перемішувати, щоб він рівномірно прогрівся.

    2. Коли шоколад повністю розтопився, вливаємо рослинно молоко або вершки і ретельно перемішуємо. (молоко або вершки мають бути кімнатною температури або навіть теплі, щоб воно рівномірно змішалось з шоколадом).

    3. Виливаємо шоколад зверху на чізкейк, розрівнюємо лопаткою, накриваємо форму і відправляємо в холодильник на ніч або на декілька годин. і все, можна їсти!!