Ягідний пиріг — швидкий, смачний і корисний десерт
Багатий на клітковину, білок і дуууже смачний! Ідеальне рішення, коли хочеться чогось смачного й корисного!
Час приготування - 30 хвилин.
📝 Інгредієнти
Основа:
- 50 г вівсяного борошна
- 15 г вівсяних пластівців
- 25 г протеїну Vegan plant protein “Вlend від Feel power ,за смаком: сироп фініку, або будь який цукрозамінник.
- 20 г розтопленої кокосової олії/топленого масла
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- Щіпка солі
Начинка:
- 100 г заморожених або свіжих ягід (смородина, вишня, малина тощо)
- 1 ч. л. насіння чіа
- 20 г фініків без кісточок (або 1 ч. л. сиропу агави/кленового сиропу)
👩🍳 Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- У мікрохвильовці
-
У невеликій каструлі нагрійте ягоди з подрібненими фініками та насінням чіа до закипання. Варіть 1-2 хвилини, відставте охолоджуватись.
- У мисці змішайте вівсяне борошно, пластівці, протеїн, розпушувач, корицю та сіль.
- Додайте розтоплену кокосову олію (і підсолоджувач, якщо треба), добре перемішайте до стану вологої крихти.
- Візьміть 2/3 суміші щільно утрамбуйте у форму (можна використовувати 2 маленькі формочки або одну середню).
- Розподіліть ягідну масу поверх основи, а зверху посипте залишками тіста.
- Випікайте 20-25 хвилин, поки верхівка не стане золотистою і хрусткою.
- Остудіть перед подачею.
💡 Подача
Смакує чудово сам по собі або з веганським йогуртом (кокосовим, соєвим чи мигдальним). Також можна додати ложку веганського крем-сиру або рослинного йогурту, змішаного з додатковою порцією протеїну.
📌 Поради:
-
Використовуйте безглютенове вівсяне борошно, якщо уникаєте глютену.
-
Для яскравішого смаку спробуйте додати натерту цедру лимона або кілька крапель ванільного екстракту в начинку.
На сторінці @akktapastry ви можете знайти 350+ рецептів