Ягідний пиріг — швидкий, смачний і корисний десерт
Багатий на клітковину, білок і дуууже смачний! Ідеальне рішення, коли хочеться чогось смачного й корисного!

Час приготування -  30 хвилин.
 

📝 Інгредієнти

Основа:

  •  50 г вівсяного борошна
  •  15 г вівсяних пластівців
  •  25 г протеїну Vegan plant protein “Вlend від Feel power  ,за смаком: сироп фініку, або будь який цукрозамінник.
  •  20 г розтопленої кокосової олії/топленого масла
  •  0,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  •  Щіпка солі
     

Основа для веганського пирога з борошна та протеїну Feel Power

Начинка:

-  100 г заморожених або свіжих ягід (смородина, вишня, малина тощо)

- 1 ч. л. насіння чіа

- 20 г фініків без кісточок (або 1 ч. л. сиропу агави/кленового сиропу)

 

👩‍🍳 Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. У мікрохвильовці
  3. У невеликій каструлі нагрійте ягоди з подрібненими фініками та насінням чіа до закипання. Варіть 1-2 хвилини, відставте охолоджуватись.

  4. У мисці змішайте вівсяне борошно, пластівці, протеїн, розпушувач, корицю та сіль.
  5. Додайте розтоплену кокосову олію (і підсолоджувач, якщо треба), добре перемішайте до стану вологої крихти.
  6. Візьміть 2/3 суміші щільно утрамбуйте у форму (можна використовувати 2 маленькі формочки або одну середню).
  7. Розподіліть ягідну масу поверх основи, а зверху посипте залишками тіста.
  8. Випікайте 20-25 хвилин, поки верхівка не стане золотистою і хрусткою.
  9. Остудіть перед подачею.

 

Веганський протеїн та десерт з ягодами на столі

 

💡 Подача

Смакує чудово сам по собі або з веганським йогуртом (кокосовим, соєвим чи мигдальним). Також можна додати ложку веганського крем-сиру або рослинного йогурту, змішаного з додатковою порцією протеїну.

 

📌 Поради:

  • Використовуйте безглютенове вівсяне борошно, якщо уникаєте глютену.

  • Для яскравішого смаку спробуйте додати натерту цедру лимона або кілька крапель ванільного екстракту в начинку.

 

На сторінці @akktapastry  ви можете знайти 350+ рецептів